Kruidensalade met paling

home > salades-en-spreads > Kruidensalade met paling

In kom vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper naar smaak. Paling in lange, smalle reepjes snijden. Bieslooksprieten in 3 stukken snijden. Steeltjes van basilicum plukken en blad grof scheuren. Appel goed wassen en ongeschild in 4 parten snijden. Klokhuis verwijderen. Appelparten in dunne schijfjes snijden. Ijsbergsla wassen en in kleine stukjes verdelen, de peterselie er doorheen doen, met de bieslook, basilicum en appelschijfjes over vier borden verdelen. Paling erover verdelen. Vinaigrette nogmaals doorkloppen en over salade sprenkelen. Lekker met volkorenbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g paling, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. appel-ciderazijn, versgemalen peper, 25 g verse bieslook, 15 g verse basilicum, 1 rode appel, 200 g ijsbergsla, verse peterselie fijngehakt