Oosterse salade van aardbeien en sla met kip
home > salades-en-spreads > Oosterse salade van aardbeien en sla met kip
Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren. Was en droog de sla en pluk of snijd de sla kleiner. Was de komkommer en snijd deze in smalle reepjes van circa 5 cm lengte. Maak eerst de saus: pureer het wit van de lenteuitjes met de knoflook, rode peper, 2 takjes koriander, vissaus, poedersuiker en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Snijd het groen van de lenteuitjes in diagonale stukjes. Snijd het gekookte kippenvlees in kleine stukjes. Verdeel de sla over vier borden, leg een bergje mihoen in het midden en verdeel de aardbeien, komkommer en kip erom en eroverheen. Strooi de gemberwortel, munt en stukjes lenteui erover. Verdeel de saus over de borden en garneer met een takje koriander.
Tips:
Neem in plaats van gekookte kip, gebraden of gegrilde kipfilet (vleeswaar).
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram aardbeien
1 krop IJsbergsla
1 komkommer
125 gram gekookte en uitgelekte mihoen
400 gram gerookte kip
2 centimeter gemberwortel
1 eetlepel fijngehakte munt
6 takjes koriander
3 lente-uitjes
2-3 teentjes knoflook
1 rode peper
5 eetlepels Thaise rode vissaus
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels citroensap