Pastasalade met kip

home > salades-en-spreads > Pastasalade met kip

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes en de courgette en paprika, zonder zaadjes, in reepjes of blokjes. Verdeel de gedroogde tomaten in stukjes en halveer de cherry/kerstomaten. Snijd de mozzarella in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Roerbak de kipblokjes 10 min. in de hete olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min. Meng de ingrediënten van de dressing. Schep de kip en warme groenten door de pasta. Voeg de twee soorten tomaat, mozzarella, uitjes en peper en zout naar smaak toe. Spatel de dressing door de salade. Serveersuggestie: Eet de salade met ciabattabrood.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g pasta (penne of fusilli), 400 g kipfilet, 1 courgette, 1 rode paprika, 6 gedroogde tomaten op olie, 1 bakje cherry/kerstomaten, 150 g mozzarella, 2 lente/bosuitjes, 2 eetl. olijfolie, zout, versgemalen peper
voor de dressing:
5 eetl. olijfolie, 2 eetl. groene of rode pesto, 3 eetl. citroensap