Pastasalade met kip en rauwe hamreepjes

home > salades-en-spreads > Pastasalade met kip en rauwe hamreepjes

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes en de komkommer en paprika, zonder zaadjes, in reepjes of blokjes. Verdeel de gedroogde tomaten in stukjes en halveer de cherry/kerstomaten. Snijd de mozzarella in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Roerbak de kipblokjes en rauwe hamreepjes10 min. in de hete olijfolie. Voeg de komkommer en paprika toe en bak nog 5 min. Meng de ingrediënten van de dressing. Schep de kip, rauwe hamreepjes en warme groenten door de pasta. Voeg de twee soorten tomaat, mozzarella, uitjes en peper en zout naar smaak toe. Spatel de dressing door de salade. Serveersuggestie: Eet de salade met ciabattabrood.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g pasta (penne of fusilli), 300 g kipfilet, 100 rauwe hamreepjes, 1 komkommer, 1 rode paprika, 6 gedroogde tomaten op olie, 1 bakje cherry/kerstomaten, 150 g mozzarella, 2 lente/bosuitjes, 2 eetl. olijfolie, zout, versgemalen peper
voor de dressing:
5 eetl. olijfolie, 2 eetl. groene of rode pesto, 3 eetl. citroensap