Pittige koolsalade met gamba's
home > salades-en-spreads > Pittige koolsalade met gamba's
Meng alle ingrediënten voor de dressing en maak hiermee de kool aan. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika’s in de oven, ontvel ze en snijd ze in ringen. Bak de gamba’s op hoog vuur snel gaar. Verdeel de koolsalade over 4-6 kommetjes. Garneer ieder kommetje met 3 gamba’s en enkele ringen paprika. Serveren met een schijfje citroen en pitabrood.
Ingrediënten voor 4 personen
1 fijngesneden witte kool, 3 rode paprika’s, 12-18 gamba’s, 1 citroen, zout, peper
voor de dressing:
4 eetl. mayonaise, 2 eetl. ketchup, 1 eetl. kappertjes, 1 teen knoflook, geperst, 1 eetl. citroensap, 3 theel. paprikapoeder, snufje mosterdpoeder, 2 theel. tabasco, scheutje worcestersaus