Salade met mosselspiesjes
home > salades-en-spreads > Salade met mosselspiesjes
Leg de houten satéstokjes even in koud water. Was en droog de sla. Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes. Snijd elk plakje ontbijtspek dwars doormidden. Rol twee gekookte mosselen in een plakje spek. Rijg aan elk satéstokje 3 in spek gewikkelde mossels. Maak de dressing: roer in een kom de olijolie, ketjap asin en het sinaasappelsap door elkaar. Verhit een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag. Leg de satéstokjes met de mossels in de pan. Temper de hittebron en gril/bak het spek rond de mossels knapperig en lichtbruin. Verdeel de sla over de borden. Srooi de komkommerblokjes over de sla. Besprenkel de salade met de dressing. Leg op elk bord een stokje met mossels.
Ingrediënten voor 4 personen
ca. 100 g gemengde sla, 10 cm komkommer, 6 langwerpige plakjes ontbijtspek, 24 mossels (gekookt)
voor de dressing:
5 eetl. olijfolie, 1 eetl. ketjap asin, 4 eetl. sinaasappelsap, 4 houten satéprikkers