Salade met rookvlees en gepocheerd ei

home > salades-en-spreads > Salade met rookvlees en gepocheerd ei

Was en droog de slablaadjes (als dit nodig is). Trek de draden van de stengels van de bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Meng sla en bleekselderij door elkaar. Roer in een kom de mayonaise, de bouillon en de ketjap door elkaar. Verdeel de gemengde sla over de borden. Besprenkel de sla met het mayonaisemengsel. Leg op elk bord sla 2 plakjes rookvlees. Giet in een koekenpan ongeveer 1 liter water en de azijn. Breng aan de kook. Breek vlak boven het water de eieren en laat de inhoud van elk ei voorzichtig in het water glijden. Temper de hittebron en houd het water tegen de kook aan. Bij niet-verse eieren wil het eiwit nog wel eens uitlopen. Schep dat dan met een schuimspaan terug over de dooier. Laat de eieren ca. 5 min. in hete het water liggen. Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan op de plakjes rookvlees.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g gemengde slablaadjes, 2 stengels bleekselderij, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. kruidenbouillon, 2 theel. ketjap manis, 8 plakken runderrookvlees, 1 eetl. witte azijn, 4 (verse) eieren