Salade van krulandijvie met avocado en pancetta.
home > salades-en-spreads > Salade van krulandijvie met avocado en pancetta.
Verwijder de buitenste bladeren van de krulandijvie. Spoel en droog
de witte bladeren uit het hart. Snij de korsten van het brood en snij
de rest in blokjes. Bak deze met de knoflook goudbruin in olijfolie.
Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
Zet de pan weer op het vuur en bak de pancetta in enkele druppels
olijfolie aan beide kanten krokant. Meng de ingrediënten voor de
vinaigrette. Wentel de andijvie in de dressing en verdeel ze over 4
diepe borden.
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Druppel er wat
citroensap over om verkleuren te voorkomen. Schik de avocado,
pancetta en croutons over de salades en serveer.
Ingrediënten voor 4 personen
1 krop krulandijvie
4 sneden brood
1 geperste teen knoflook
olijfolie
6 plakjes pancetta
1 rijpe avocado
citroensap
Vinaigrette:
6 eetl. lichte olijfolie
1 eetl. zachte sherryazijn
1 eetl. mosterd
1 teen geperste knofl ook
klein scheutje balsamicoazijn
zwarte peper en zeezout