Salade van witte kool met druiven en noten

home > salades-en-spreads > Salade van witte kool met druiven en noten

Verwijder lelijke buitenste bladen van het kooltje. Snijd het kooltje in vieren en vervolgens in ragdunne sliertjes. Verwijder harde nerven. Leg de sliertjes in een kom en bestrooi ze met een beetje zout. Laat ze een half uur staan en schud de koolsliertjes af en toe om. Het zout zorgt ervoor dat de ongekookte kool zachter van structuur wordt maar wel knapperig blijft. Maak de dressing voor de salade: roer de mayonaise, zure room, melk en mierikswortel door elkaar. Haal de druiven van de tros. Hak bijna alle noten tot grove kruimels. Bewaar 12 noten voor de garnering. Roer de slasaus en notenkruimels door de witte kool. Verdeel de kool over de borden en garneer de salade met druiven en de hele noten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 klein wit kooltje, 1 á 2 theel. zout, 1 trosje druiven (ca. 30 stuks), 100 g gepelde ongezouten walnoten of hazelnoten
voor de dressing:
4 eetl. mayonaise, 4 eetl. zure room, 4 eetl. melk, 2 theel. geraspte mierikswortel (uit een potje)