Spinaziesalade met bacon en doperwten
home > salades-en-spreads > Spinaziesalade met bacon en doperwten
Kook de doperwten 3-4 min. in water met zout tot ze beetgaar zijn. (Iets korter dan de aanwijzing op de verpakking.) Giet ze af en spoel er koud water over. Bak de plakken bacon krokant in een droge hete koekenpan of leg ze op keukenpapier op een bord in de magnetron 2-3 min. op 400 watt. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verdeel de sneetjes brood, zonder korst, in lange repen. Meng de gepelde,geperste teentjes knoflook met de olijfolie. Verhit 1 eetl. van deze knoflookolie in een koekenpan en rooster hierin de broodrepen goudbruin. Meng de balsamicoazijn en peper met de rest van de knoflookolie tot een dressing. Verdeel de spinazie en doperwten over de borden. Giet de dressing erover. Leg de gebakken bacon erop. Schaaf de parmezaanse kaas in krullen erboven. Leg de broodcroutons erop.
Ingrediënten voor 4 personen
450 g diepvries doperwten, 8 plakken (bak)bacon, 1 rode ui, zout, 6 sneetjes witbrood, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl.balsamicoazijn, versgemalen peper, 600 g panklare spinazie, 200 g parmezaanse kaas (stukje)