Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas
home > salades-en-spreads > Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas
Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Verwijder de steeltjes. Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in zeer dunne plakjes. Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Verdeel de spinazie over 4 borden. Verdeel hierover de perenplakjes en de noten. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze over de salade. Zet de plakken geitenkaas op een bakplaat of in een ovenvaste schaal even onder een hete grill totdat de kaas lichtgesmolten is. Serveer op iederesalade een gegratineerd kaasje.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g verse spinazie, 2 handperen, 75 g hazelnoten of walnoten, 4 plakken zachte geitenkaas (van 75 g per stuk)
voor de dressing:
3 eetl. olijfolie, 2 eetl. mayonaise, 1 theel. mosterd, 1 eetl. honing, versgemalen peper, zout, 2 eetl. gehakte groene tuinkruiden (peterselie, bieslook)