Toscaanse bonensalade met tonijn en tomaat

home > salades-en-spreads > Toscaanse bonensalade met tonijn en tomaat

Stort de witte bonen in een vergiet en spoel ze af. Laat de tonijn uitlekken en maak het visvlees los met een vork. Ontvel 3 tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de vierde tomaat in plakken en bestrooi ze met zout. Hak de knoflook fijn. Snijd 5 salieblaadjes klein. Snijd de citroen in partjes. Snijd de gepelde ui in dunne ringen. Doe de uitgelekte bonen in een schaal. Schep de tonijn, de tomaatstukjes, knoflook, kleingesneden salie en olijfolie door de bonen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de salade met de tomaatplakken, de uiringen, salieblaadjes en citroenpartjes. Laat ieder voor zich aan tafel de salade op het bord met het sap uit de partje citroen bedruppelen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 middelgrote pot witte bonen, 1 blikje tonijn (op water), 4 vleestomaten, 2 teentjes knoflook, 8 salieblaadjes, 1 citroen, 1 rode ui, 4 eetl. olijfolie, zout, peper