Avocado en spinaziesalade
home > salades > Avocado en spinaziesalade
Gril de beide kanten van de bacon een paar minuten onder een voorverwarmde gril. Draai de bacon af en toe om, totdat de plakjes lekker knapperig zijn. Af laten koelen en in stukjes of dobbelsteentjes snijden.
Was de bladspinazie en verdeel deze over 4 borden.
Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de twee helften en snijd vervolgens het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg de plakjes op de bladspinazie.
Snijd de champignons in dunne plakjes en strooi deze over de avocado. Besprenkel de salade met wat citroensap.
Doe de resterende citroensap, olie, azijn, suiker, zout en peper in een kom en vermeng dit goed. Sprenkel de dressing over de salades, hussel het geheel goed en strooi vervolgens de (in blokjes gesneden) stukjes bacon eroverheen. Meteen opdienen.
Ingrediënten voor 4 personen
55 g niet al te dunne plakken magere bacon
300 g verse bladspinazie
1 rijpe avocado
115 g champignons
2 eetl. citroensap
5 eetl. olijfolie
5 ml witte wijnazijn
schepje suiker
zout en versgemalen peper