Bootjes van gevulde paprika's met pasta en groenten
home > salades > Bootjes van gevulde paprika's met pasta en groenten
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Doe ze in een serveerschotel en giet er een straaltje olijfolie over.
Maak de groenten schoon.
Snijd de paprika’s in twee in de lengterichting. Haal zaadjes en zaadlijsten uit en leg de paprika’s 10 minuten in de oven, zodat ze niet helemaal rauw meer zijn. Zodra ze beginnen te verkleuren, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Kook de boontjes bijna gaar. Snijd ze in stukjes.
Fruit de fijngesnipperde look in wat olijfolie. Voeg de boontjes toe, samen met de uitgelekte maïs en de ham, die je in luciferdunne reepjes gesneden hebt. Meng alles goed. Kruid met peper en zout. Besprenkel met witte wijn. Laat verdampen. Voeg dan het fijngesnipperde pepertje toe en de kruiden. Meng dooreen en laat 5 tot 6 minuten koken. Haal de kruiden uit en voeg de pasta bij dit mengsel.
Besprenkel de paprika’s met balsamico-azijn en vul ze met het pastamengsel. Versier met wat basilicumblaadjes.
Als je dit gerecht niet helemaal koud wilt eten, kan je de gevulde paprika’s nog 4 – 5 minuten in de oven zetten en lauw opdienen.
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote gele paprika’s
2 rijpe tomaten
200 g sperziebonen
100 g maïs uit blik
1 dikke schijf gekookte ham van ca. 80 g
150 g ditaloni (of andere korte pasta)
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
droge witte wijn
1 bouquet garnie (tijm – marjoraan – basilicum)
olijfolie extra vergine
peper
zout