Farfalle salade
home > salades > Farfalle salade
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar; spoel de pasta met koud water af en laat uitlekken. Vermeng de afgekoelde pasta met de tomaat, rauwe ham, olijven, ansjovis, kappertjes, artisjokharten, komkommer, peterselie en basilicum. Vermeng voor de dressing de knoflook, olie, azijn, zout en peper en schep de dressing voorzichtig door de salade.
Zet de salade ± 30 minuten koel weg om de smaken te laten intrekken.
Ingrediënten voor 4 personen
300-400 g farfalle (vlinderpasta)
zout, peper
4 (ontvelde) tomaten in blokjes
200 g rauwe ham (of rundertong) in lange reepjes
50 g zwarte olijven in plakjes
6 gehalveerde ansjovisfilets
3 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 kleine blikje artisjokharten, uitgelekt, in vieren gesneden
1/2 komkommer in stukjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
3 eetlepels fijngesneden basilicum
1 geperst teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel balsamico-azijn of rode wijn-azijn