Fusillisalade met ham en artisjokken

home > salades > Fusillisalade met ham en artisjokken

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar, spoel ze daarna koud en laat uitlekken. Kook de wortel in kokend water ± 5 minuten, spoel hem daarna koud en laat uitlekken. Snijd de ham in dunne reepjes en de artisjokken in schijfjes. Vermeng de pasta met de wortel, ham en artisjokken; vermeng de umer met de knoflook, het zout en de peper; vermeng de saus met de salade en bestrooi met de bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g fusilli (spiraal pasta)
zout, peper
300 g wortel in dunne plakjes
100 g dun gesneden magere achterham
1 groot blik artisjokharten (330 g netto), uitgelekt
75 g umer
1 fijngeperst teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden bieslook