Geroosterde inktvis en fruitsalade

home > salades > Geroosterde inktvis en fruitsalade

Kruis de tomaat in, dompel hem even in kokend water en trek het vel eraf.
Snijd de tomaat in piepkleine blokjes, verwijder zaad en vocht. Halveer de peper, verwijder zaad en lijsten. Snipper de peper, de paprika en een ui. Schil de vruchten, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Knip de koriander fijn.
Meng de helft met de gesneden groenten en het sap van ½ limoen.
Knijp 1 teen knoflook uit en roer dit met de rest van de koriander door ½ dl olie.
Snijd de inktviszakjes elk in mooie punten van 5-6 cm en snijd ze met een scherp puntig mesje aan de buitenkant heel licht door het vliesje, dan krullen ze niet om.
Halveer de tentakelstukken. Schep de inktvis om met de knoflookolie. Rooster ze boven withete kooltjes aan beide kanten 2 min., de tentakels iets langer.
Snijd het brood in achten en rooster ze bijv. op de barbecue. Leg op elk bord een punt brood en de inktvis, schep er wat fruitsalade op en strooi er grof zeezout over.





Ingrediënten voor 4 personen

1 vleestomaat
1 rode peper
stukje groene paprika
1 rode ui
1 kleine mango
1 kleine papaya
1 bos (2 zakjes) verse koriander
1 limoen
knoflook
olie
600 g schoongemaakte inktvis
1 rond maïsbrood