Insalata di penne con ruccola e pomodori (salade van penne met ruccola en tomaten)
home > salades > Insalata di penne con ruccola e pomodori (salade van penne met ruccola en tomaten)
Was de ruccola en snijd de blaadjes fijn. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten. Leg ze een minuutje in kokend water en pel ze daarna. Snijd in stukken en verwijder de zaadjes. Plet het vruchtvlees fijn met een vork, voeg er de ontpitte olijven bij en meng alles fijn, samen met de look. Kruid met peper en zout en voeg 4 eetlepels olijfolie toe en het rood pepertje.
Kook de penne in ruim gezouten water “al dente”. Giet ze af en giet er onmiddellijk koud water over, zodat ze niet verder gaar worden.
Doe de pasta met de tomaten en de ruccola in een saladekom en dien lauw of koud op.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g penne
150 g ruccola
4 grote tomaten
50 g groene olijven
1 teentje knoflook
olijfolie
zout
peper
eventueel een gedroogde rode peperoncino