Italiaanse salade met carpaccio
home > salades > Italiaanse salade met carpaccio
Snijd het wit van de bosuitjes in ringen en meng dit met de rucola.
Schep er 1 el olijfolie, ½ el citroensap, een flinke draai peper en wat zout door en verdeel de salade over het midden van 4 grote borden. Rooster 4 eetl. pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
Haal het vlees uit de verpakking en verdeel het over de borden. Druppel de dressing erover, garneer met pijnboompitjes en kappertjes en schaaf boven elk bord wat kaas af.
Voor de liefhebbers: gorgonzola smaakt er ook heerlijk bij, strooi het gewoon verbrokkeld over de carpaccio. Lekker met warm gebakken ciabatta.
Ingrediënten voor 4 personen
60 g Ruccola
2 bosuitjes
kappertjes
olijfolie
citroensap
peper uit de molen
1 zakje pijnboompitjes
2 pakjes carpaccio
parmezaanse kaas geraspt.