Lauwwarme salade met biefreepjes
home > salades > Lauwwarme salade met biefreepjes
Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze met de honing, de cajunkruiden en wat peper om.
Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes.
Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes. Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout. Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten. Bak de walnoten 1 minuut mee. Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm.
Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet. Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover. Lekker met ciabattabrood.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g oesterzwammen
300 g biefstuk
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel cajunkruiden
zout, peper
100 g worteltjes
3 vleestomaten
2 eetlepels korianderpesto (zie recept)
1 dl olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1 theelepel mosterd
200 g haricots verts of sperziebonen
1 eetlepel zonnebloemolie
12 halve gepelde walnoten