Liguriaanse salade

home > salades > Liguriaanse salade

Snijd de tomaten en doe ze in een slaschaal. Halveer de paprika’s, haal het zaad eruit en snij er lange dunne reepjes uit. Toevoegen aan de tomaten.
Schil de komkommer, haal het zaad eruit en snij haar in dobbelsteentjes. Snijd de wortels in dunne reepjes. Toevoegen aan de tomaten.
Voeg hier de uien, olijven, ansjovisfilets, knoflook, basilicum, en zout en peper aan toe en schep alles goed om.
Vermeng de olie en azijn in een klein kommetje en sprenkel dit over de ingrediënten van de salade. Meng dit goed.
Dek het geheel af en zet het tenminste 2 uur voor het opdienen in de koelkast. Serveren op een bedje van slabladeren.





Ingrediënten voor 4 personen

4 tomaten
2 verse groene paprika’s
1/2 komkommer
115 g wortels
10 zilveruitjes
10 zwarte olijven zonder pit
2 ansjovisfilets, in kleine stukjes
3 tenen knoflook
1 eetl. fijngesneden verse basilicum
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
2 eetl. witte wijnazijn
slabladeren apart serveren