Macaronisalade met kip, tomaat en flageolets

home > salades > Macaronisalade met kip, tomaat en flageolets

Kook de macaroni nèt gaar, spoel hem koud en schep om met de olijfolie.
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Halveer de kerstomaatjes, laat de flageolets uitlekken en spoel ze af. Snijd de artisjokbodems in blokjes.
Snijd de Romeinse sla of andijvie in reepjes. Schep de groenten met de pasta in een slaschaal om met een sausje van de pesto, balsamico-azijn of rode wijnazijn, olijfolie, zout en versgemalen peper en bestrooi met rozijnen en (in een droogverhitte koekenpan geroosterde) pijnboompitten.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g macaroni
2 eetlepels olijfolie
een stukje gerookte kipfilet (± 250 g)
1 bakje kerstomaatjes
1 blikje flageolets
artisjokbodems uit blik
1 kleine krop Romeinse sla of andijvie
1 theelepel pesto (Italiaanse basilicumsaus)
1 eetlepel balsamico-azijn of rode wijnazijn
5 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
2 eetlepels rozijnen pijnboompitten