Pastasalade voor de zomer (vegetarisch)
home > salades > Pastasalade voor de zomer (vegetarisch)
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.
Snijd ondertussen de paprika, de tomaatjes, en de mozerella in stukjes en doe deze in een grote kom, voeg er de kappertjes en de verse rucola (in stukjes gehakt of grote blaadjes) aan toe.
Vervolgens voeg je er, naar eigen smaak, een aantal lepels pesto aan toe. Het geheel goed mixen met elkaar.
Vervolgens mix je in een apart bakje de basalmico-azijn, de (olijf)olie en een beetje peper en zout.
Schep de pasta door de mix van groenten en pesto en voeg vervolgens het basalmico-azijnmengsel toe.
Mocht je nog meer pesto willen toevoegen dan kan dat natuurlijk ook. Schep de pastasalade op een bord en strooi er vervolgens parmezaanse kaas overheen (of percorinikaas).
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak (400 gram) schelpenpasta (liefst grote pasta)
1 x Rode paprika
1 bakje Cherrytomaatjes
1 zak/bakje Rucola 1/2 potje kappertjes
1 bol Mozarella Parmezaanse kaas of percorinikaas (liefst wel versgeneden, grove stukken)
Een paar eetlepels Pesto Basalmico-azijn, olie, peper en zout