Pennesalade met gemarineerde tomaten, basilicum en provolone

home > salades > Pennesalade met gemarineerde tomaten, basilicum en provolone

Kook de penne in overvloedig water, laat uitlekken, besprenkel met olijfolie om niet te kleven en laat afkoelen.
Doe in een saladekom wat van de marinadeolie.
Versnipper de helft van het potje tomaten en voeg bij de olie. Pluk de basilicum-blaadjes van het potje en ver snij grof, voeg toe in de kom. Snij de kaas in dunne, kleine
rechthoekjes (1cm x 50 mm x 3 mm) en voeg toe aan de kom. Meng er eventueel een snuifje peper en zout (of andere kruiden zoals marjolein of oregano) doorheen.
Voeg de afgekoelde pene toe, meng alles door elkaar zonder de penne te beschadigen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g penne
50 g provolone(picante) kaas
1/2 potje gedroogde en gemarineerde tomaten
1 potje verse basilicum