sauzen
- Pickles
- Hollandaisesaus
- Guacamole
- Harissa
- Rode saus - b.v. voor bij de chili rellenos
- Piccalilly - zelfgemaakt nóg lekkerder
- Pittige kruidenmayonaise
- Gembersaus
- Groene saus lekker bij koud of warm vlees
- Koude tomatensaus
- Siciliaanse saus voor bij de spaghetti
- Gin-mosterdsaus
- Knoflooksaus
- Chocoladesaus
- Ketjapsaus
- Katjangsaus - pindasaus
- Rum-zilveruitjessaus
- Zoetzure saus
- Zoetzure saus bij loempia's (pittige saus).
- Mosselsaus - Bij gekookte vis, aardappelen, rijst
- Garnalensaus - Bij gekookte vis, asperges, macaroni, rijst, lof
- Peterseliesaus - Bij gekookte vis, asperges, lof
- Mosterdsaus - Bij gekookte vis, vlees, hard gekookte eieren, lof
- Botersaus - Bij gekookte vis, asperges, lof
- Vanillesaus (roomsaus)
- Sinaasappelsaus
- Rumsaus
- Kersensaus
- Warme Kaneelsaus
- Gembersaus
- Frambozensaus
- Citroensaus
- Bramensaus
- Ananassaus
- Amandelsaus
- Advocaatsaus
- Aardbeiensaus
- Tomatensaus
- Tomatenketchup
- Tartarensaus
- Slasaus met eieren
- Sauce Creatief
- Remouladesaus
- Ravigotte Saus
- Piccalilly
- Mayonaise
- Groene Saus
- Groene Kwarksaus
- Chantillysaus
- Aioli (fijne knoflooksaus)
- Witte Wijnsaus
- Witte Saus
- Veloutésaus
- Uiensaus
- Tomatensaus
- Pindasaus
- Paprika(room)saus
- Oestersaus
- Normandische Saus
- Mousseline
- Mosselsaus
- Maderasaus
- Kervelsaus
- Kerriesaus
- Kappertjessaus
- Kaassaus
- Hollandse Saus
- Garnalensaus
- Warme Eiersaus
- Botersaus
- Béarnaise Saus
- Basilicumsaus
- Barbecuesaus
- Ansjovissaus