Partan flan

home > schots-koken > Partan flan

Smeer een ondiepe taartvorm in met gesmolten boter. Mix bloem, boter en reuzel tot een fijn, kruimelig mengsel. Voeg het water toe en mix tot een samenhangende massa. Rol het deeg tussen twee lagen vetvrij papier uit en bedek ermee de bodem en zijkanten van de taartvorm. Snijd overhangend deeg weg. Prik gaatjes in onderkant, leg er een stuk plasticfolie overheen en laat het deeg 20 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de krab op het deeg. Roer eieren, room, ui, peterselie, citroensap, zout en cayennepeper in een kom goed door elkaar. Giet het mengsel over de krab. Bestrooi met nootmuskaat en bak de taart in ca. 50 min. gaar en goudbruin.





Ingrediënten voor 4 personen

230 g bloem, 50 g boter, 50 g reuzel, 2 eetl. ijswater, 2 blikjes krab (170 g), uitgelekt, 2 losgeklopte eieren, 300 ml room, 1 kleine, geraspte ui, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. citroensap, ½ theel. zout, snuifje cayennepeper, ¼ theel. gemalen nootmuskaat