Platte scones

home > schots-koken > Platte scones

Zeef de bloem, suiker en zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden, roer eieren en melk door elkaar, en giet dat in het kuiltje. Roer met een houten lepel tot een glad beslag ontstaat. Roer niet te lang. Verhit in 5 min. een koekenpan op een laag vuur. Doe steeds 2 theel. beslag in de pan, een eindje uit elkaar. Bak de scones gedurende 2 min. op laag vuur of tot de onderkant goudbruin is, draaize om en bak ze nog 30 sec. Haal ze uit de pan en herhaal dit tot het beslag op is. Let op: Je maakt grotere scones door steeds een eetl. beslag in de pan te doen.





Ingrediënten voor 4 personen

90 g zelfrijzend bakmeel, 1 eetl. basterdsuiker, ¼ theel. zout, 2 losgeklopte eieren, 175 ml melk, 25 g gesmolten boter