Stoofmosselen
home > schots-koken > Stoofmosselen
Borstel de mosselen schoon, verwijder de baarden en spoel ze goed af. Gooi mosselen die openstaan weg. Doe de mosselen met de wijn in een grote pan. Sluit het deksel, zet het vuur hoog en schud de pan af en toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur en giet het vocht af in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan. Fruit de ui in 10 min. goudbruin. Voeg bloem toe en roer die op een matig vuur 1 min. Voeg geleidelijk de rest van de wijn toe en roer het mengsel glad. Breng het aan de kook. Voeg geleidelijk de melk toe. Laat de saus zonder roeren 2 min. zachtjes koken. Roer er dan de room, zout en peper, peterselie en citroensap door. Voeg de mosselen toe, roer ze door de saus en laat ze zonder deksel 3 min. zachtjes stoven. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
24 mosselen, 150 ml droge witte wijn, 45 g boter, 1 grote fijngesnipperde ui, 2 eetl. bloem, 250 ml melk, 125 ml room, zout, peper, 2 eetl. fijngehakte verse peterselie, 40 ml citroensap