Chili con carne (slowcooker)
home > slowcooker-recepten > Chili con carne (slowcooker)
1 Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verrukkelijk gerecht. Maal het rundvlees grof in de keukenmachine of gebruik gehakt. Snijd alle groenten.
Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie, bak het vlees/gehakt even kort rul mee met het spek, strooi hierover de bloem en laat het even meebakken.
Vermeng in een pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit even met het water warm worden.
Doe alles (de groenten rauw) in de slowcooker en vermeng het voorzichtig met een houten lepel. Ook de warme vloeistof!Voeg de wijn meteen toe, dan vermengd de smaak zich lekker en kookt de alcohol weg.
Doe de deksel erop en laat het minimaal 8 uur op stand laag staan. Doe er 1½ uur voordat je gaat eten de bonen doorheen en laat deze meewarmen.
Serveertips:
Je kunt hiermee nog meer varieren: bv voeg aan het begin wat aardappelblokjes toe, dan heb je een complete maaltijd. Dan wel de kooktijd verlengen naar ongeveer 10 uur. Zet een schaaltje zure room (zelfgemaakte van slagroom met citroensap) op tafel zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.
Lekker met frisse ijsbergsla en tortillas
Ingrediënten voor 4 personen
750 gram mager rundvlees of gehakt, 250 gram magere spekblokjes, 1 eetlepel bloem, 2 flinke uien in plakjes, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika in plakjes, 150 g champignons in vieren, 1 blik tomaten gepeld met sap, 1 klein blikje tomatenpuree, 100 ml water, olijfolie, 100 ml rode wijn, kruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper, 1 theelepel kaneel, eventueel 1 fijngesneden verse rode (chili) peper (als je van echt pittig houdt), 1 laurierblaadje, 1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld