Gesmoorde gehaktballetjes met paprika en tomaten

home > slowcooker-recepten > Gesmoorde gehaktballetjes met paprika en tomaten

Zet alle ingrediënten klaar dus gesneden, gehakt, kruiden enz.
Maak de balletjes; snij de korst van het brood af en maak broodkruim in keukenmachine of staafmixer) of gebruik paneelmeel.
Mix dat grondig met alle andere ingrediënten voor de balletjes.
Draai dan de balletjes, maak 1 balletje van ongeveer van 1 eetlepel gehakt.
Rol ieder balletje door de bloem en bak ze in de olie bruin.
Als je oven gebruikt ga je die nu voorverwarmen op 190ºC
Als de balletjes bruin zijn schep je ze alvast over in schaal van de slowcooker (of ovenschaal).
Laat de overgebleven olie in de pan.
DE SAUS:
Bak de ui en de rest van de paprika voor ongeveer 5 minuten in die overgebleven olie.
Doe dan de tomatenblokjes, knoflook en basilicum bij.
Laat zachtjes, onder af en toe roeren, pruttelen (5-10 minuten)
Proef of de saus op smaak is, doe er anders nog wat kruiden, zout en of peper bij.
Giet de saus over de balletjes in de slowcooker.
Zet de slowcooker op low voor ongeveer 4-6 uur.
Serveertips:
Heerlijk met Lasagne of andere pasta en eventueel een salade naar smaak.
Tip: Zout en pepermix. Maal 3 theelepels (grof) zeezout en 1 theelepel (zwarte) peper.
Om een potje te vullen maal je dus 3 delen zout met 1 deel peper. Heb je altijd een perfecte peper en zout mix in huis.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor de balletjes;
350 g rundergehakt.
350 g half om gehakt.
4 flinke tenen knoflook.
3 boterhammen, liefst van 1 dag oud (of paneermeel)
Zout/ pepermix (Tip, zie onderaan dit recept).
Bakje champignons.
Scheutje worcestershiresauce.
1 halve groene paprika, zaad eruit en heel fijn gehakt.
1 ei, geklutst.
1 grote ui, – heel fijn gehakt.
1 flinke theel. gedroogde Italiaanse kruiden.
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie.
1 flinke el tomaten puree.
Bloem (om de balletjes in te rollen).
Olie (om de gehaktballetjes in te braden).
Nodig voor de saus:
1 blik Italiaanse tomatenblokjes.
1 kleine ui (fijngehakt).
2 tenen knoflook (uitgeperst).
De andere halve groene paprika, zaad eruit en fijngehakt.
1 theel. gedroogde basilicum.