Javaanse stoofschotel (slowcooker)

home > slowcooker-recepten > Javaanse stoofschotel (slowcooker)

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper en paprikapoeder en de bloem. Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Snijd de paprika in stukjes.
Doe in de pot: De uitjes, paprika en daarop het vlees. Giet de bouillon erbij en doe de deksel erop. Laat 8 uur op stand low staan.
Voeg een uur voor het opdienen de ananasstukjes en de mangochutney toe en roer het voorzichtig met een houten lepel door.
Verdun de saus eventueel met ananasvocht als deze te dik is.
Serveertips:
Lekker met rijst, gebakken of gekookt.
Je kunt ook eventueel lychees nemen i.p.v. ananas.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g kalfslappen
peper en zout
1 theel. paprikapoeder
6 sjalotjes
1 rode paprika
250 dl bouillon van blokje
1 eetl. bloem
1 klein blikje ananasstukjes
2 eetl. mangochutney