Kip met uien en pruimen in de slowcooker
home > slowcooker-recepten > Kip met uien en pruimen in de slowcooker
Maak als eerste je eigen kruidenmix. Doe in een zakje peper, paprika en kerrie door elkaar. Goed schudden zodat het goed gemengd is. Deze kruiden zijn ook heerlijk in je spaghettisaus.
Smeer de kip goed in met deze kruidenmix en bak snel bruin.
Leg de kip in de slowcooker en doe daarop de ontvelde en klein gesneden tomaten.
Doe daar overheen de uien. Snijd de uien eenmaal doormidden zodat je halve ringen kunt snijden. Doe veel uien erbij tot de slowcooker bijna vol is.
Strooi dan een schep suiker en kaneel er over.
Zet het vier uur op in de slowcooker.
Ik doe altijd twee uur hoog en twee uur laag. Het mag best iets langer maar niet de hele dag want anders wordt de kip droog.
Doe de laatste twee uur de pruimen er bij in en duw ze een beetje onder in het vocht.
Delen van dit recept ‘Kip met uien en pruimen in de slowcooker’ zijn afkomstig van/geinspireerd door: Maakte dit altijd samen met een Marokkaans kennisje.
Serveersuggestie(s):
Dit gerecht word gegeten met stukjes stokbrood en met de handen. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met rijst en netjes met bestek eten.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipkarbonaadjes
4 drumsticks
6 tomaten
veel uien
200 gram ontpitte pruimen
suiker
kaneel
peper
paprika
kerrie
stokbrood