Kipschotel voor slowcooker of oven

home > slowcooker-recepten > Kipschotel voor slowcooker of oven

Dit recept is voor de elektrische slowcooker, maar kan natuurlijk ook in een gewone oven.
Wel de tijden aanpassen. Verwarm de slowcooker voor op de hoogste stand.
Kipfilet in reepjes snijden.
Snijd de uien in stukjes.
Snijd de knoflook in stukjes.
Maak de paprika`s schoon en snijd ze in reepjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Was en knip de basilicum fijn.
Breng de wijn met de bouillon aan de kook
Kipfiletreepjes met zout en peper kruiden.
Verhit de olie en bak de kipreepjes aan beide kanten bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en en fruit deze al omscheppend tot de
uien glazig zijn.
Voeg de champignons erbij en bak even mee.
Doe het mengsel over in de keramische pot van de cooker.
Betrooi met kerriepoeder en paprikapoeder.
Verdeel de paprika`s , de bosuitjes, en de basilicum over het
vleesmengsel.
Schenk de bouillon erover.
Zet de cooker op low en laat het geheel in 8-9 uur gaar worden.
Voeg het laatste uur de stukjes ananas en perziken toe.
Eventueel ook het sap.
Bind met wat maïzena.
Serveertip:
Lekker met knapperig brood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram kipfilet in reepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
bosje bosuitjes
3 dl kippenbouillon
2 dl droge witte wijn
3 eetl. olijfolie
1 eetl. kerriepoeder
1 eetl. paprikapoeder
1 blikje ananasstukjes
1 klein blikje perziken in stukjes
2 eetl. basilicum (vers)
250 gram kastanjechampignons in plakjes
zout en peper