Oma's draadjesvlees (slowcooker)

home > slowcooker-recepten > Oma's draadjesvlees (slowcooker)

Snijd de ui in stukken, snijd de knoflook fijn, verwarm het water met het blokje in een pannetje. Smelt de boter tot hij bruin is.
Kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Braad het even snel om en om in de gebruinde boter.
Doe in de pan: de ui, de kruiden, het vlees en het vocht als laatste: bouillon en wijn/azijn. Het geheel moet ongeveer voor de helft onder staan in het vocht. Het vlees zakt vanzelf naar beneden.
De deksel erop en het kan 10 tot 12 uur op stand low blijven staan. Het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder naarmate het langer staat. Vind je het lekker dan kun je de jus binden met aardappelmeel of maïzena, aangemaakt met een scheutje water.
Serveertips:
Hoort bij een echt Hollandse maaltijd;
bv. bloemkool met een papje, bietjes en met aardappelen.
Wil je het met rijst eten is dat ook heerlijk.
Alles kan.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg sudderlappen, niet de magerste, bv riblappen.
braadboter (voor een gezondere variant gebruik ik half boter/half olijfolie.
1 ui
eventueel wat aardappelmeel of maïzena, 1 eetl.
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
teentje knoflook naar smaak
ongeveer 250 ml water met bouillonblokje
scheut wijn of azijn
zout en peper