Stifado voor de slowcooker of oven
home > slowcooker-recepten > Stifado voor de slowcooker of oven
Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Voordat ik aan de Stifado begin zet ik alles klaar, kleine schaaltjes met de kruiden,weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ik ze doormidden en snijd ik vast het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Dat werkt snel.
Mijn slowcooker mag je niet voorverwarmen maar bij andere merken moet je dat wel doen. Voor gebruik in de oven verwarm je de oven voor op 160°C. Let op iedere oven is anders dus het zou kunnen zijn dat je de temperatuur moet verlagen! Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom bruin.
Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten, tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Doe alles over in de slowcooker of de ovenvaste schaal. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat.
Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de slowcooker (of braadpan).
Voor de slowcooker: zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op low (het hangt van je slowcooker af, bij mij is deze timing perfect bij een ander misschien korter).
Voor de oven is de tijd ongeveer 3 uur.
Serveertips:
Wij eten er een gemengde sla bij met tomaatjes, Tzatziki (zelf gemaakt kijk bij mijn recepten) en kleine krielaardappeltjes gebakken in knoflookolie.
Als je het gerecht wilt binden kan je dat doen met wat maïzena.
Het is ook lekker met rijst. Sperzieboontjes smaken hier ook uitstekend bij.
Bron: www.smulweb.nl – Alidada (oftewel Louise)
Ingrediënten voor 4 personen
800 g runderlappen. (ik heb Sucadelapjes gebruikt)
4-5 eetl. olijfolie
5 teentjes knoflook (of naar smaak)
1 blik tomatenblokjes
250 g sjalotjes
50 ml rode wijn
½ dl rode wijn azijn
½ -1 afgestreken theel. kaneel
½-1 afgestreken theel. geraspte nootmuskaat
2 laurierblaadjes.
1 mespuntje kruidnagelpoeder
½ theel. gemalen komijn
vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
1 klein blikje tomatenpuree
50 g boter
ongeveer 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
Scheutje Worcestershire sauce
plusminus 300 ml water