Varkensrollade teriyaki (slowcooker)

home > slowcooker-recepten > Varkensrollade teriyaki (slowcooker)

Meng de appelsap, ketjap, azijn, en kruiden door elkaar met de peper/sambal.
Doe het mengsel met de kruiden in de slowcooker. Leg hierin de rollade, naar keuze eerst rondom even aangebraden of rauw. Bedruip hem met het vocht rondom. Doe de deksel erop en laat op low staan: 7 á 8 uur.
Haal de rollade eruit en houd hem warm. Doe het vleesvocht in een pannetje, breng het aan de kook en bind het met de met water aangemaakte maïzena.
Snijd de rollade in plakjes en serveer met de saus.
Serveertips:
Lekker met rijst en sperziebonen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 beetje doorregen varkensrollade van ongeveer 1 kg
230 dl appelsap
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel witte azijn
1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder
1 theelepel geraspte knoflook of poeder
zout naar smaak
een fijn gesneden rode Spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believen. Of een theelepel sambal oelek.
2½ eetlepel maïzena
water