Aardappel-garnalensoep

home > soepen > Aardappel-garnalensoep

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
Roer de bloem door het uimengsel
Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ñ 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn
Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep
Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat haar nog 10 minuten zachtjes koken
Bak intussen de visblokjes
Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken
Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden
Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd





Ingrediënten voor 4 personen

25 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 theelepels paprikapoeder
750 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
7 1/2 dl visbouillon of water
2 dl melk
150 g geraspte belegen kaas
250 g gepelde garnalen
Zout
Peper
750 g in blokjes gesneden schelvis- of kabeljauwfilet
4 eetlepels bloem
1/2 dl olijf- of zonnebloemolie