Aardappel-kaassoep

home > soepen > Aardappel-kaassoep

Snijd de geschilde aardappels in dobbelstenen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Ontdoe de sperziebonen van de topjes, snijd ze in stukjes en was ze. Pel de knoflooktenen. Kook de aardappelblokjes met de sperzieboonstukjes in de bouillon in ongeveer 10 min. gaar. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignon door de soep en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote aardappels (vastkokers), 200 g champignons, 200 g sperziebonen, 2 knoflooktenen, 1 l kippenbouillon, 200 g geraspte emmentaler, 4 eetl. fijngehakte peterselie