Aspergesoep, gegratineerd.

home > soepen > Aspergesoep, gegratineerd.

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van aspergetips onderaan ca. 2-3 cm. van houtachtige uiteinden afsnijden. In pan met ruim water en zout aspergetips in ca. 3 min. beetgaar koken. In kom slagroom met snufje zout en kerriepoeder stijf kloppen. Verse roomkaas erdoor kloppen. In pan aspergesoep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aspergetips afgieten, topjes van ca. 3 cm. eraf snijden en rest in stukjes van ca.1 cm. snijden. 12 mooie topjes achterhouden, rest door de soep roeren. Soep in ovenvaste koppen scheppen. Afdekken met roommengsel en koppen op bakplaat ca. 15 cm. onder de hete grill schuiven. Room in ca. 30 seconden iets laten kleuren. Uit grill nemen en aspergetopjes op room leggen. Direct serveren. Lekker met warm stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 schaaltje groene aspergetips (100 g), 1 dl. slagroom, 2 eetl. kerriepoeder, 75 g verse roomkaas met stukjes walnoot (pakje á 125 g Paturain), 1 zak romige aspergesoep (400 ml.), zout, 4 grote ovenvaste koppen á inhoud ca. 2 dl.