Boerensoep
home > soepen > Boerensoep
Het vlees in stukjes snijden, de olie verhitten, het vlees daarin aanbraden, de uien pellen, snipperen, de knoflook pellen, snipperen, beide bij het vlees doen, laten meebakken met zout, peper, en de tijm- en basilicumblaadjes op smaak brengen. Het vleesbouillon erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 30 min. laten koken, ( voor het vleesbouillon 2,5 l water met 4 vleesbouillonblokjes aan de kook brengen, en 30 min. laten trekken). De aardappels schillen, de worteltjes schoonmaken, schrappen, beide klein snijden, de prei schoonmaken, wassen, in ringen snijden, alle drie bij de soep doen, aan de kook brengen, ca. 20 min. laten koken. De erwten toevoegen, aan de kook brengen, en in 10 min. gaar koken. De grove metworsten in plakken snijden, de rauwe ham in reepjes snijden, beide in de soep doen, meeverwarmen. Over de soep de gehakte peterselie strooien. Lekker met bruinbrood, of bruin stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g rundvlees, 500 g schapenvlees, 2 grote uien, 5 eetl. olie, 3 teentjes knoflook, 2,5 l vleesbouillon, 250 g aardappels, 250 g worteltjes, 3 preien, 300 g diepvrieserwten, 2 grove metworsten, 150 g rauwe ham, fijngewreven tijmblaadjes, fijngewreven basilicumblaadjes, zout, peper, gehakte peterselie