Bruine kippensoep met garnalen

home > soepen > Bruine kippensoep met garnalen

Snijd de ui zo klein mogelijk. Laat de boter smelten, fruit er de uisnippers heel lichtbruin in. Voeg de bloem toe, roer tot geen losse bloem meer te zien is en blijf roeren tot de bloem lichtbruin van kleur is. De uisnippers zijn inmiddels donkerder van kleur geworden, pas op voor te donkere uisnippers. Voeg een derde van de bouillon tegelijk toe, roer alles snel glad met een garde, voeg de rest van de bouillon en de saffraan (een plukje tussen duim en wijsvinger) toe. Laat de soep 30 min. zachtjes doorkoken. Wrijf de soep door een zeef, maak de onderkant van de zeef goed schoon. Voeg de sherry en het citroensap toe. Proef de soep, doe er zonodig nog iets zout bij. Serveer de soep in koppen of op diepe borden, leg op elke portie een dot zeer stijfgeslagen slagroom en garneer ze met schoongemaakte gewassen garnalen. Geef er soepstengels bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 40 g boter, 25 g bloem, 1 l goed gekruide kippenbouillon, saffraan, 3 eetl. sherry, 1 theel. citroensap, zout, ¾ dl slagroom, 25 g garnalen, soepstengels