Courgettesoep met makreel
home > soepen > Courgettesoep met makreel
Verwijder de uiteinden van de courgettes. Snijd de courgettes, met schil, in plakken van 2 cm. Snijd de gewassen prei in ringen. Controleer de makreel op achtergebleven graten. Pluk de vis uit elkaar. Breng de bouillon met de courgettes en de prei aan de kook. Laat alles ongeveer 5 min. zachtjes koken. Pureer de groenten met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Roer door de soep de stukjes makreelfilet en citroensap. Schep de soep in kommen en strooi er paprikapoeder en bieslook op. Lekker met Turksbrood of wit stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kleine courgettes, 1 kleine prei, 100 g gestoomde makreelfilet, 3/4 l groentebouillon, 2 theel. paprikapoeder, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngeknipte bieslook