Duitse aardappelsoep
home > soepen > Duitse aardappelsoep
Snijd de preien in stukjes van 1 centimeter, was ze en laat ze uitlekken. Was de kool, verwijder de dikke nerven en snijd de kool ragfijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de knolselderij in blokjes, doe dit ook met de aardappelen. Doe alle blokjes in een kom, strooi er een eetl. bloem over en schud de blokjes om. Smoor de prei in de boter tot ze zacht is, voorkom bruin kleuren. Smoor de tomatenstukjes 2 min. mee. Voeg het water, de bouillontabletten, de aardappel- en knolselderijblokjes en de rijst toe. Breng alles aan de kook, laat de soep zachtjes doorkoken. Voeg na 3 kwartier de ragfijn gesneden kool toe. Proef de soep als ze ongeveer 1 uur gekookt heeft. Maak de soep alleen met zout op smaak. Voeg de bladselderij toe. Warm de knakworstjes er in stukjes in. Serveer veel geraspte kaas bij de soep.
Ingrediënten voor 4 personen
2 preien, ¼ savoyekool, 2 tomaten, ¼ knolselderij, 500 g aardappelen, 1 eetl. bloem, 1 eetl. boter, 1½ l water, 3 bouillontabletten, 50 g rijst, zout, bladselderij, geraspte kaas, 1 blikje knakworstjes