Een traditionele Duitse maaltijdsoep

home > soepen > Een traditionele Duitse maaltijdsoep

Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan.
Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.
Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.
Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.
Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.
Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.
Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.
Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.
Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

Vleeslijst:
250 g bruine linzen
250 g gerookt buikspek
1 grote prei
1 kleine ui
2 eetlepels gehakte snijselderij
bouquet garni
1 3/4 liter water
Groentelijst:
375 g aardappelen
60 g spekvet of reuzel
1 ui
1 eetlepel bloem
zout, peper
1-2 kleine preien
gehakte peterselie
Naar wens:
250 g rauwe rookworst (eventueel Frankfurters)