Franse uiensoep

home > soepen > Franse uiensoep

Maak de bouillon, schil de uien, snipper ze en laat ze geel en gaar bakken in 40 g boter. Peper en zout erdoor roeren. De uien overdoen in of vier kleine ovenschaaltjes of kommen. Het brood besmeren met 40 g boter, bakken en op de uien leggen zodat deze er geheel mee bedekt zijn. De bouillon over het brood gieten en erin laten trekken zover als dit gaat. Een dikke laag kaas over het brood strooien, een paar stukjes boter erop leggen en in de oven (100ºC) licht bruin laten worden. De soep wordt uit de schaaltjes of kommen gegeten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote uien, 40 g boter, zout, peper, 8 dunne sneetjes brood, 1 l bouillon, ( ruim 1 l water met 200 g runderpoelet en wat zout en laurierblad 3 á 4 uur laten trekken) laurierblad, 40 g boter, 100 g geraspte oude kaas, 20 g boter.