Goulashsoep

home > soepen > Goulashsoep

Het vlees in stukjes snijden, de uien en knoflook pellen, snipperen, de olie verhitten, het vlees daarin aanbraden, ui en knoflook toevoegen, mee laten bakken, met zout, peper, paprikapoeder, fijngewreven majoraanblaadjes, gemalen kummel op smaak brengen. De tomatenpuree erdoor roeren, het vleesbouillon erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 45 min. laten koken. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, in de soep doen, aan de kook brengen, in ca. 30 min. gaar koken, de crème fraîche erdoor roeren, de soep met de kruiden op smaak afmaken. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rundvlees, 250 g uien, 3 teentjes knoflook, 1 l vleesbouillon, 4 eetl. olie, 1 eetl. tomatenpuree, 200 g aardappels, 2 eetl. crème fraîche, zout, peper, paprikapoeder, fijngewreven majoraanblaadjes, gemalen kummel