Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

home > soepen > Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

Snijd de paprika in ruitjes, halveer de boontjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Vermeng het gehakt met de koffieroom en nootmuskaat, peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de boter en fruit de paprika 5 minuten.
Schenk de bouillon erbij en breng die aan de kook.
Voeg de peultjes, de sperziebonen en de worteltjes toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Voeg de balletjes toe en kook de groenten in ± 5 minuten beetgaar.
Schep de bosui door soep en breng de soep op smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rode paprika
50 g peultjes
50 g sperzieboontjes
3 worteltjes
2 bosuitjes
200 g kalfsgehakt
1 eetlepel koffieroom
nootmuskaat, peper, zout
9 dl groentebouillon (tablet)