Heldere kippensoep met avocadoballetjes
home > soepen > Heldere kippensoep met avocadoballetjes
Snijd het kippenvlees uit de pot in smalle reepjes of snijd wat vlees van de soepkip in reepjes.
Verhit de bouillon met de sherry, het citroensap of de azijn en de sojasaus.
Knip de bieslook in rolletjes.
Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes
en snijd de helften in uiterst smalle boogjes.
Halveer de avocado in de lengte en wip de pit eruit.
Steek met een balletjessteker (meloenlepeltje) kleine balletjes uit het vruchtvlees of snijd de avocado in blokjes.
Verdeel ze met het kippenvlees en de peperringetjes over de borden.
Schep de bouillon erop en bestrooi met de bieslook.
Ingrediënten voor 4 personen
1 liter kippenbouillon, zelf getrokken (zie recept 030) of uit een pot
1 glaasje droge sherry
2 eetlepels citroensap of aceto balsamico (donkere Italiaanse azijn)
2 eetlepels sojasaus
± 10 steeltjes bieslook
1 klein rood Spaans pepertje
1 rijpe avocado