Kerriesoep
home > soepen > Kerriesoep
Maak van het water met het runderpoelet en wat zout een bouillon. (3 á 4 uur laten trekken)
De ui schoonmaken, snijden en geel bakken met boter en de kerrie, de bloem toevoegen, dit samen goed doorwarmen en er met de reeds gemaakte bouillon een gebonden soep van maken.(wat hete melk geleidelijk toevoegen) tot de soep lekker gebonden is. De soep ca. 1/4 uur laten trekken. Van het gehakt balletjes maken en 5 min. mee laten koken, de eieren klein snijden en bij de soep voegen. De vantevoren uit gehaalde runderpoelet weer toevoegen. Serveren met de soepstengels.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, 40 g boter, 1/4 lepel kerrie, 40 g bloem, 1 l bouillon, (gemaakt van ruim 1 liter water met 200 g runderpoelet, wat zout) wat gekookte melk, 2 hard gekookte eieren, 200 g gehakt, soepstengels.