Kippen-bouillon
home > soepen > Kippen-bouillon
Breng de kip met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook.
Schep er het schuim af.
Snijd de ui met de binnenste bruine schil in vieren.
Snijd de geraspte wortel en de bleekselderij in stukken.
Doe de ui, de wortel, de bleekselderij, het laurierblaadje, de tijm, de foelie en wat zout en peper bij de kip in de pan en laat met het deksel schuin op de pan ± 2 uur tegen de kook aan trekken.
Zeef de bouillon eerst door een zeef en daarna door een natgemaakte keukendoek die in een zeef wordt gelegd.
Ontvet de bouillon (dat gaat het makkelijkst door de bouillon te laten afkoelen en in de koelkast te zetten, zodat u het gestolde vet eraf kunt scheppen).
Houd er rekening mee dat de soep zout en peper krijgt van de sojasaus en het Spaanse pepertje.
Ingrediënten voor 4 personen
± 750 g soepkip (of vleugeltjes, nekjes en maagjes)
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 laurierblaadje
1 takje verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 plukje foelie
zout, versgemalen peper